SUFFY Goat - Susu Kambing Untuk Bayi 1

SUFFY Goat – Susu Kambing Untuk Bayi

1. SUFFY Goat (Susu Kambing Asli) – sesuai untuk tumbesaran.

Susu ini adalah Susu Kambing yang diformulasikan dengan tambahan makanan-makanan sunnah seperti Delima, Madu,Kurma dan Rumpai Laut yang amat baik untuk membantu tumbesaran anak-anak anda.

Suffy Goat milk merupakan susu kambing berperisa asli. Berstatus susu kambing organik dan merupakan 100% susu kambing asli. Dicampurkan pula dengan ekstrak delima, kurma, madu serta kologen rumpai laut.

suffy goat - 3D

Susu ini adalah merupakan susu kambing tanpa gula tambahan (sucrose). Mempunyai khasiat yang tinggi serta mampu memperbaiki masalah kesihatan serta sesuai diminum oleh semua lapisan masyarakat dan peringkat umur antara 1 Tahun dan ke atas.

Kelebihan Susu Kambing

1. “Susu terbaik selepas susu ibu dan bersifat alkali“.

2. “Mengandungi sumber nutrisi seperti tenaga, protein, karbohidrat, kalsium, zat besi, sodium, potassium dan beberapa vitamin yang diperlukan oleh tubuh manusia”.

3. “Menguatkan tulang dan sendi“.

4. “Merawat dan mencegah penyakit kronik”.

Kebaikan Susu Kambing Keluaran Suffy.

1. “Selamat digunakan kerana mempunyai sijil MESTI dari Jabatan Kesihatan Malaysia dan telah disahkan halal dengan Sijil HALAL Malaysia (JAKIM)”.

2. “Berkualiti Tinggi kerana produk ini diimport dari negara yang terkenal di seluruh dunia dengan industri tenusunya iaitu Holland / Belanda dan juga New Zealand. Pelbagai saringan dilalui untuk menjamin kualitinya”.

Alhamdulillah kelebihan susu kambing ini terdapat dalam kebaikan susu SUFFY Goat.

Keistimewaan Susu Kambing

Sabda Rasulullah SAW
“Kambing merupakan binatang yang penuh barakah yang di tinggal-tinggalkan orang.”

“Rumah yang tidak ada kurma di dalamnya akan menyebabkan penghuninya kurang sihat.”

“Barang siapa yang meminum madu setiap bulan dengan niat melakukan nasihat Al-Quran,maka Allah S.W.T akan menyembuhkannya dari 77 penyakit.”

Lihat Video Korporat SUFFY

Bacaan Lanjut: Bagi melihat perbandingan susu bayi, klik di sini.

2. SUFFY B Genius – (sesuai untuk minda si manja).

Mempunyai Si Manja yang sihat, bijak dan kuat adalah impian setiap ibu bapa. Tanpa gula tambahan (sucrose) dan sesuai untuk kanak-kanak berumur 1-3 tahun.

“Kebaikan Susu Tepung Suffy B Genius dengan Formula B3, dirumus dengan DHA (15mg/100g), Vitamin, Mineral serta tambahan Prebiotik – FOS & Manna untuk membantu Si Manja anda kekal sihat, bijak dan kuat”.

SUFFY Goat - Susu Kambing Untuk Bayi 2

3. SUFFY Annis Nutricious – (Sesuai untuk perut sensitif).

Susu Tepung Suffy Annis Nutricious mempunyai fomulasi Tri-Guide yang mengandungi campuran istimewa bahan-bahan seperti DHA, Prebiotik dari FOS, L-Lysine dan Rantaian Sederhana Triglyceride @ MCT untuk menyokong dan meningkatkan perkembangan anak-anak.

“Selain berkhasiat, rasanya sangat sedap lagi menyelerakan. Sangat disyorkan sekiranya anak anak kita mempunyai perut sensitif dan kurang mempunyai selera makan“.

SUFFY Goat - Susu Kambing Untuk Bayi 3

Pemborong dan Pengedar susu keluaran SUFFY.

Kami merupakan pengedar susu keluaran SUFFY yang sah. Anda boleh membeli susu SUFFY Online atau kunjungi mana-mana kedai AzZainMart yang berdekatan.

“Alhamdulillah pada 25 Februari 2015 kami merupakan pemborong susu Suffy Goat. Kami memborong susu SUFFY Goat setelah mendapat sambutan baik dari para pelanggan. Terima kasih atas sokongan anda. Keyakinan Anda, Keutamaan Kami!”.

pemborong susu suffy goat

Harga ditawarkan oleh pemborong susu Suffy Goat

Berikut merupakan harga terkini yang kami tawarkan kepada para pelanggan:

Pertanyaan Berkenaan Produk

Soalan:

Anak saya berumur 1 tahun 6 bulan dan mengalami masalah sembelit. Susu apa (perisa asli) yang boleh membantu masalah sembelit?

Jawapan:

Salam,
Terima kasih menghubungi kami.
Merujuk kepada pertanyaan yang diberikan, puan boleh mencuba Susu Suffy_Goat atau Suffy Annis.
Kedua produk tersebut mengandungi prebiotik yang sangat bagus untuk masalah penghadaman.

Review, Recommendation Dan Testimoni Susu Suffy Goat Malaysia

Susu SUFFY Untuk Bayi

Anak start minum sejak berhenti susu badan umur 1 tahun 5 bulan…walaupun tukar susu secara mengejut anak tak ada masaalah buang air atau kembung perut, malah dia makin selera makan dan sihat selalu.

Alhamdulillah terima kasih suffy goat. saya nak cadang suffy_goat buat packaging mcaam susu tin biasa yang lain.

-Tasha Ain

Alhamdullilah. jarang sakit. kuat antibodi. terbaik dari ladang. dan semestinya suci lagi halal. anak dan mama minum sekali. dan pastinye harga mampu milik. love susu suffy. terima kasih suffy. membantu pembesaran anak-anak rakyat malaysia.

– Noor Fa’eza Shukor

Anak-anak sukakan Rangkaian Susu Suffy, Sewaktu mereka kecil saya kenalkan mereka dengan Suffy Goat. Anak-anak sampai tak nak susu lain. Kini kami menggunakan Suffy Annis. Dah hampir 4 tahun menjadi pengguna rangkaian susu suffy. Halal lagi berkhasiat

-Diela Ismail

Susu yang tinggi nutrien dengan manfaat dari makanan sunnah. alhamdulillah sangat-sangat bersesuaian dengan anak saya. tiada masalah pencernaan dan anak-anak saya kurang masalah kesihatan sejak menggunakan produk suffy! Terima kasih SUFFY!

-Rehan Naim

Alhamdulillah, saya adalah peminat dan pengguna setia susu kambing Suffy Goat. Saya beri anak saya minum sejak dia berumur 6 bulan dan sehingga kini masih menggunakan.

Apa yang saya boleh kongsi dengan ibu bapa yang lain adalah sejak beri anak saya minum susu kambing, saya telah menyedari bahawa tahap kesihatan anak saya sangat baik kerana dia tidak pernah mengalami sebarang penyakit atau sakit teruk sehingga umurnya kini sudah 3 tahun. Asbab penggunaan susu ini secara konsisten dapat memberi kekuatan fizikal dan dalaman.

Anak kedua saya mengalami gatal-gatal badan kerana berpunca daripada susu formula yang tidak sesuai. Selepas saya tukar kepada susu kambing Suffy_Goat, alhamdulillah anak saya tidak lagi gatal dan tidak kesan kemerahan. Dan saya bersyukur kerana bertemu dengan produk susu kambing Suffy_Goat.

-Munir Bin Ismail

Anak saya menggunakan susu suffy goat atas cadangan kawan. alhamdulillah pilihan susu yang sangat tepat. antibody anak meningkat sejak minum susu ni dan anak jarang sakit walaupun hantar nursery. anak happy ibu pun dah jarang cuti. disyorkan untuk ibu-ibu lain mencuba susu ni.

-CTSarah Ibrahim

Suffy Goat Untuk Ibu Mengandung

Suffy ni jenama susu kambing pertama yang saya minum dan tidak ada bau hamis. ada sesetengah susu kambing tu bila saya minum rasa loya dan mual. tapi yang ni memang terbaik!!

Sekarang saya sedang hamil dan saya minum Suffy Pearl. lagi la sedap! Anak saya pun suka susu kambing ni. sekarang anak minum Suffy Goat Asli. tak pernah tak habis kalau minum, badan pun sihat. “Anak Ceria, Ibu Gembira”

-Saliza Sallih

Susu suffy goat dapat kurangkan kahak..sebelum ambil susu kambing suffy anak saya akan warded setiap bulan akibat jangkitan paru-paru.

Sejak diperkenalkan susu suffy ini anak saya tidak lagi warded dan berat anak saya makin meningkat dan mempermudahkan urusan pembedahan anak saya. Terima Kasih susu suffy malaysia

-Nur Fawwazawani Shamsul Ambia

Alhamdulillah. saya memberi minum susu Suffy Goat kepada anak saya bermula usia 2 tahun. Memang niat saya untuk mencari susu kambing selepas tamat tempoh penyusuan susu ibu kerana susu kambing paling berkhasiat selepas susu ibu.

Sepanjang 2 tahun ini anak saya membesar dengan sihat dan kurang demam. Jika demam badannya segera bertenaga kerana kandungan susu suffy amat bagus untuk tumbesaran kanak-kanak.

Selera makannya juga bertambah disamping menyusu. Sentiasa aktif dan lebih bijak jika dibandingkan dengan abang-abang dan kakaknya ketika seusia ini. Saya akan terus memberi anak saya minum susu Suffy_Goat selagi anak saya mahu dan sentiasa menyokong program-program dari team Suffy Malaysia. Syabas Suffy Malaysia. terus maju

-Azra Abdullah

27 thoughts on “SUFFY Goat – Susu Kambing Untuk Bayi

  1. Selepas dibancuh, berapa lama susu boleh bertahan?
    2 jam?
    4 jam?

    1. sebaiknya dalam tempoh 4 jam bergantung kepada kebersihan botol.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.