Beras Bidara 1

Beras Bidara

beras bidara

Latar Belakang Bidara Sdn. Bhd.

Beras Bidara mempunyai mereka sendiri, Bidara Rice Sdn Bhd ditubuhkan pada tahun 2016 yang terletak di tengah Seksyen 15 Shah Alam, Selangor milik dan dikendalikan oleh Bumiputera. Bidara Rice mempunyai pembuatan dan gudang sendiri di Shah Alam, Selangor.

Sejak itu, Bidara Rice juga bertindak sebagai pemborong dan pembekal beras kelas tinggi seperti PUSA Cream 1121 (dikenali sebagai Basmathi Rice), Beras Wangi, Beras Import dan Beras Tempatan.

beras bidara

Hari ini, Bidara Rice juga membekalkan produk lain seperti minyak kelapa sawit, gula, tepung, kicap, sos kecap, sos cili dan lain-lain untuk memenuhi permintaan pasaran dari rakan kongsi kami.

Tentang Bidara Sdn. Bhd.

BIDARA RICE SDN BHD (1181165-K) ditubuhkan pada 28 Mac 2016 sebagai pengilang dan pemborong beras yang dipelopori oleh individu yang berpengalaman dalam industri terutama dalam produk beras.

beras bidara

BIDARA RICE adalah usaha untuk merealisasikan strategi syarikat untuk membangunkan perniagaan dalam jangka panjang dengan memperluas rangkaian rakan kongsinya di mana-mana.

Matlamat utama syarikat adalah untuk menjadi pilihan utama sebagai rakan kongsi perniagaan dan menjadi pengeluar dan pengimport yang diiktiraf.

Pengalaman yang sedia ada membolehkan BIDARA RICE untuk meningkatkan keupayaan dan memperoleh kelebihan dari persaingan yang ada di pasaran dan mewujudkan rangkaian yang lebih kuat.

beras bidara

Misi

Untuk menegaskan dari segi komitmen dalam syarikat-syarikat komoditi.

Visi

Menjadi pilihan utama sebagai rakan perniagaan dalam sebuah syarikat komoditi.

Beras Bidara 2

Pencapaian

beras bidara

ANUGERAH TANI BERNAS 2019

Hotel Palace and Golden Horses, Serdang, Selangor

Menteri Pertanian dan Asas Tani (MOA), Datuk Salahuddin Ayub diiringi Pengerusi BERNAS, Megat Joha Megat Abdul Rahman menyampaikan anugerah kepada penerima-penerima anugerah pada Majlis Anugerah Tani Padiberas Nasional Berhad (BERNAS) 2019 di Hotel Palace and Golden Horses, Serdang, Selangor.

beras bidara

Majlis Anugerah ini mengiktirafkan pesawah, pemborong, dan pengilang Bumiputera sebagai diantara pemain industri penting dalam industri ini. Disamping itu, Datuk Salahuddin juga mengesa supaya menerokai secara menyeluruh bidang baru kepada permodenan pertanian.

Sementara itu, menurut Pengerusi BERNAS Megat Joha Megat Abdul Rahman berkata “Peningkatan produktiviti beras tempatan bukan saja dapat ditingkatkan sekali gus mengukuhkan bekalan beras dalam negara tetapi akan turut mempertingkatkan taraf ekonomi luar bandar sejajar dengan aspirasi kerajaan untuk mentransformasikan sektor agromakanan negara,”

Bidara Rice Sdn Bhd menerima Anugerah Pemborong Bumiputera Harapan 2019. En Hj Azbir Bin Abu Bakar menerima anugerah tersebut pada hari itu.

beras bidara

Selain itu, sebanyak 10 anugerah yang lain juga disampaikan pada malam tersebut termasuk 3 pesawah muda untuk anugerah utama pada malam itu.

beras bidara

Ketahui lebih lanjut tentang produk muslim Bidara Rice Sdn Bhd

Beras Bidara juga menyediakan set goodies!

SET GOODIES DALAM BOTOL

Set pair BERAS dan GULA pada satu harga !!

Jom beri kelainan kepada tetamu. Dah jemu kan bagi jajan atau cenderamata lain. Apa kata tampil berbeza kali ni dengan goodies botol from Bidara!

Harga jangan risau, sangat superrr jimat!

Beras Bidara 3

Keistimewaan set goodies

  • Design yang cantik dan menarik
  • Boleh tambah sticker sendiri
  • Mudah disusun dan kemas
  • Pair goodies ini adalah edisi terhad.

Jenis-jenis set goodies

  • Set goodies Basmathi dan Gula RM6
  • Set goodies Beras SST dan Gula RM5
  • Set goodies Beras Sit dan Gula RM5
  • Set goodies Beras Wangi dan Gula RM5

Untuk info yang lebih lanjut boleh direct contact wasap.my/60164664480/goodiesbotol

Media Sosial Beras Bidara

Beras Bidara 4

Website: Beras Bidara

Facebook: Beras Bidara

Dapatkan Beras Bidara Secara ONLINE di dalam website kami