Adabi

Adabi : Produk Muslim Tempatan

Adabi

Adabi hidup dengan slogan ‘Sajian Istana di Zaman Silam’, melayani makanan berkualiti sama dengan makanan yang diberikan kepada kerabat diraja pada masa lalu serta rahsia di sebalik campuran rempah, perasa dan ramuan mereka akan terus dikongsi dengan rakyat Malaysia dan dunia.

Latar Belakang Syarikat Adabi

Adabi memulakan perjalanan ke rumah-rumah Malaysia pada tahun 1984, dengan mencipta pelbagai produk kari di sebuah kilang kecil yang terletak di Kawasan Perindustrian Ringan Batu Caves.

“Dua tahun kemudian, tahun 1986 menyaksikan kenaikan pertumbuhan pasaran secara tiba-tiba yang mendorong kami berpindah ke kilang yang lebih besar di Kawasan Perindustrian Ringan Taman Kepong”.

Di sana, mereka mengembangkan perniagaan dengan lebih jauh. Syarikat kemudian menambah dua lagi kilang di Kawasan Perindustrian Ringan Taman Ehsan masing-masing pada tahun 1990 dan 1992.

Kerana permintaan pengguna yang meningkat, pada tahun 1996 mereka bergerak ke lokasi sekarang di Taman Perindustrian Bersepadu Rawang. Luasnya seluas empat hektar itu adalah rumah bagi lokasi pengeluaran syarikat, gudang, pejabat korporat dan juga kemudahan pentadbiran.

Visi

Adabi Consumer Industries Sdn Bhd adalah untuk menjadi pengeluar produk makanan halal dan berkualiti tinggi yang mempunyai rasa yang hebat dan akan membawa kesihatan dan kebahagiaan yang baik bagi manusia di Bumi.

Misi

Dalam misi untuk membantu tukang masak rumah rakyat Malaysia dengan menyediakan bahan makanan berkualiti & bernilai tambah untuk mempermudah pengalaman memasak mereka dan menyampaikan makanan yang sihat kepada keluarga mereka.

“Kami bekerjasama dengan tukang masak di rumah sebagai rakan kami untuk membantu mereka meningkatkan kebahagiaan keluarga melalui makanan”.

Saluran Pengagihan Produk

Adabi Pengedaran
9 Negara Menggunakan Produk Keluaran

Persijilan dan Penganugerahan

Adabi Consumer Industries Sdn Bhd telah disahkan HALAL oleh JAKIM Malaysia dan MUI Indonesia, iaitu di bawah jenama Adabi, POWERCAT, Flamitoz & Kerispi.

“ACISB komited sepenuhnya untuk menghasilkan produk Halal dengan memastikan Sistem Jaminan Halal sebagai bahagian asas operasi kami”.

SIJIL ADABI
SIJIL ADABI

Ini dicapai dengan :

  • Memastikan bahan mentah yang diperoleh dan digunakan dalam proses pembuatan adalah halal.
  • Memastikan semua produk siap yang dibuat disahkan halal oleh JAKIM.
  • Memastikan semua produk jadi yang dipasarkan di Indonesia disahkan halal oleh MUI.
  • Memastikan sistem pengeluaran bersih dan bebas dari bahan-bahan yang tidak Halal dan kotor Operasi pengeluaran, termasuk peralatan dan mesin, dikendalikan secara berkala dalam keadaan kebersihan sesuai dengan amalan pembuatan yang baik (GMP).
  • Semasa penyediaan, pemprosesan, pengendalian, pembungkusan, penyimpanan dan pengedaran, setiap barang makanan yang tidak memenuhi syarat halal secara fizikalnya diasingkan.
SIJIL ADABI

Bahagian Pentadbiran dan Pengurusan

Pentadbiran Adabi
(kiri) Dato’ Syed Manshor Syed Mahmood,Managing Director and Chairman/ (Kanan) Tuan Syed Kamaluddin Syed Mahmud, Corporate Affairs Director
Pengurusan Adabi
(Kiri) Tuan Syed Mahadzir Dato’ Syed Manshor, Chief Executive Officer / (Kanan) En Adrian Hj Roslan, President

Kategori Produk Adabi

Adabi Consumer Industries Sdn. Bhd. - Product - Curry - Adabi
Curry

Rangkaian Kari kami adalah pameran terbaik warisan panjang dan kepakaran kami dalam pengisaran rempah. Puluhan tahun menyajikan makanan berkualiti tinggi yang setanding dengan makanan yang disajikan kepada kerabat diraja pada masa lalu.

Kari kami diiktiraf sebagai salah satu rasa terbaik di dunia. Selain kari, produk Kurma kami menonjolkan rasa ringan yang khas, tanpa penambahan serbuk cili. Tidak lupa juga kepada pencinta Rendang.

Adabi : Produk Muslim Tempatan 1
Soup

Memelihara tradisi sambil mengekalkan kualiti adalah hakikat sebenarnya untuk mencipta semua Produk Sup kami. Adabi menghasilkan pelbagai jenis produk untuk memenuhi selera dan citarasa anda, tanpa perlu menghabiskan banyak masa sebagai persediaan!

Adabi : Produk Muslim Tempatan 2
Paste

Pasta makanan cepat dan mudah kami telah diiktiraf sebagai citarasa terbaik di Malaysia, dengan pelbagai varian yang ditawarkan untuk memenuhi keperluan seharian anda.

Pasta kami dijamin dapat membantu mempermudah masakan anda; baik itu nasi goreng, mee goreng atau juga tom yam! Kami sangat bangga dengan iklan kami yang sangat popular dan sangat menarik, anda akan menyanyi dengan serta-merta setiap kali anda mendengarnya!

Adabi : Produk Muslim Tempatan 3
Tepung

Rangkaian tepung Adabi adalah salah satu produk yang paling terkenal di pasaran Malaysia. Ia diformulasikan untuk memenuhi pelbagai jenis hidangan sambil membantu menjimatkan masa semasa proses memasak.

Salah satu variasi yang telah mengukuhkan kedudukannya sebagai kegemaran nasional untuk minum teh adalah Adabi Fritter Flour.

Tidak hanya itu, Adabi juga menghasilkan tepung untuk beberapa makanan tempatan, seperti goreng pisang dan ayam goreng, yang memberikan lapisan renyah yang enak untuk setiap gigitan.

Adabi : Produk Muslim Tempatan 4
Sauce

Adabi menghasilkan pelbagai jenis sos yang sesuai dengan setiap kesempatan; dari cili, kacang kedelai hingga kicap, setiap sos dibuat untuk memaksimumkan kepuasan pengguna sebelum kami mengedarkan dan mengeksport produk kami, baik di dalam negara atau di seluruh dunia.

Adabi : Produk Muslim Tempatan 5
canned

Sejak tahun 1984, Adabi mengutamakan inovasi produk. Kami menawarkan banyak pilihan; menjadikannya perhatian utama di kalangan pengguna. Selama beberapa dekad, kami telah memperluas dan menyempurnakan rangkaian kami untuk memasukkan sardin, sup, kurma dan bahkan rendang.

Adabi : Produk Muslim Tempatan 6
Seasoning

Di Adabi, kami bangga dengan kepakaran penggilingan kami untuk menyediakan perasa terbaik untuk kediaman di Malaysia. Pada masa ini, kemudahan dan teknologi kami memungkinkan pengeluaran besar-besaran ramuan dari pelbagai saiz dan penyempurnaan.

Kami menekankan pentingnya mensterilkan rempah-rempah dan ramuan tanah kami mengikut piawaian antarabangsa seperti peraturan makanan di Eropah dan Amerika Syarikat untuk memastikan penggunaan yang sihat bagi pengguna Adabi yang kita sayangi.

Adabi : Produk Muslim Tempatan 7
others

Sehingga kini, kami telah menghasilkan dan memasarkan lebih dari 200 produk berkualiti. Untuk memenuhi kebutuhan pengguna, Adabi berkomitmen dalam mengembangkan dan mempelbagaikan produk kami; dari makanan berkhasiat, sihat hingga makanan ringan dan makanan ringan.

Kami juga menghasilkan Adabi Rice Cubes dalam pelbagai saiz, sesuai untuk perayaan Hari Raya anda atau bahkan sebagai makanan harian anda.

Sumber : Adabi

Anda Boleh Dapatkan Pelbagai Produk Muslim di AzZainMart