SHEKIN FOOD 1

SHEKIN FOOD

Produk Kuih Muih Sejuk Beku Shekin Food

LOGO SHEKIN

SHEKIN Food Sdn Bhd mempunyai 40 jenis kuih tradisional sejuk beku yang dipasarkan di dalam dan luar negara. Pemilik perniagaan Norashekin Othman memulakan perniagaan kuih sejuk beku pada tahun 1998 dengan bantuan suaminya Rosly Haron.

“Perniagaan kami berkembang dari menghasilkan kuih buatan sendiri hingga pembuatan kuih beku di sebuah kilang di Kompleks Kilang SME Bank sejak Mac 2001,” katanya.

Antara produk terlaris di pasaran adalah samosa kentang, daging lembu, sardin dan epok-epok kentang (curry puff), goreng pisang, pisang nipah (kultivar) dan gendang kasturi (fritter).

Samosa Kentang
Samosa Kentang
Epok-Epok Sardin
Epok-Epok Sardin
Gendang Kasturi
Gendang Kasturi

“Syarikat kami tidak menggunakan bahan pengawet dalam membuat produk ini. Kami juga mematuhi pengukuran bahan dan tidak akan berkompromi pada kualiti di tengah perubahan harga bahan mentah”

Sebilangan besar produk berasaskan tepung gandum dan dilengkapi dengan isian buatan sendiri menggunakan resipi keluarga tradisional.

Rangkain produk makanan sejuk beku :

1. Apam Beras

Apam Beras

2. Gula Hangus

Apam Gula Hangus

3. Puteri Ayu

Apam Puteri Ayu

4. Bergedil Kentang

Bergedil Kentang

5. Roti Canai

Roti Canai Segera

6. Donat

Donut

Selain itu, SHEKIN FOOD Sdn Bhd juga memanfaatkan maklumbalas (feedback) yang diperolehi daripada pelanggan mengenai tahap kepuasan pelanggan terhadap produk untuk mengembangkan resepi baru dan meningkatkan kualiti serta rasa yang lebih baik.

“Jangka hayat produk adalah enam bulan disimpan di bawah -18oC. Kami menasihatkan pelanggan kami untuk menggunakan produk tersebut dalam masa tiga hari sahaja jika diletakkan di luar suhu yang disarankan.” katanya

Sumber dari http://shekinfood.blogspot.com/

Anda Boleh Dapatkan Lebih Banyak Produk Muslim Temptan di AzZainMart atau Layari Secara Online Di Sini