Ramly

Ramly Syarikat Muslim Tempatan

Ramly Food Processing Sdn Bhd, sebelumnya dikenali sebagai Perusahaan Burger Ramly Mokni Sdn Bhd, ditubuhkan pada tahun 1984 oleh sepasang suami isteri Dato ’Dr. Haji Ramly Mokni dan Datin Hajjah Shala Siah Abdul Manap di platform mulia untuk menghasilkan produk Halal, kebersihan dan berkualiti.

Syarikat ini memiliki kilang pemprosesan yang terletak di Taman Perindustrian UKM, Mukim Batu, Kuala Lumpur yang menawarkan peluang kerjaya dalam bidang pengurusan, pengeluaran hingga pemasaran produk dan pengedaran.

Burger Ramly

Konsep Halalan Thoyiba Syarikat Ramly

Jenama ini menjadi pilihan utama dan jenama isi rumah di kalangan pengguna. Halalan Thoyiba bermaksud dibenarkan untuk dimakan berkaitan dengan undang-undang Syariah selagi ia selamat dan tidak berbahaya.

“Wajib bagi umat Islam untuk mengambil makanan halal dan menggunakan produk halal semata-mata kerana mereka tidak makan dan menggunakan barang pengguna hanya untuk kesenangan tetapi juga untuk melaksanakan tugas, tanggungjawab dan misi mereka di dunia ini”.

Prinsip umum mengenai makanan menurut ajaran Islam adalah bahawa semuanya halal kecuali kekotoran (atau dicampur dengan kekotoran), berbahaya dan memabukkan.

“Selain memenuhi undang-undang Syariah, menjadi keharusan bagi umat Islam, faktor keselamatan makanan berperanan penting dalam menentukan thoyiban iaitu sihat (selamat, bersih, berkhasiat, berkualiti)”.

Walaupun teknologi pemprosesan dan pembuatan mungkin berkembang dari masa ke masa, namun syarikat mempertahankan inti pati tradisi yang dimulakan dengan setiap produk dihasilkan.

Visi dan Misi

“Saya teguh dengan prinsip bahawa jika ada yang dapat melakukannya, pasti saya dapat melakukan perkara yang sama. Dalam perniagaan akan ada begitu banyak cabaran dan halangan. Selanjutnya tidak akan ada jalan pintas menuju kejayaan.

Semasa kami memulakan perniagaan kami orang agak ragu-ragu kerana orang Malaysia biasanya tidak makan burger. Tetapi hari ini kita telah membuktikan mereka salah. Dengan usaha dan ketekunan yang berterusan, tidak ada yang mustahil”.

Dato Dr. Hj. Ramly Mokni
founders syarikat ramly

Pengasas Produk

Dato Dr. Hj. Ramly Mokni dan isterinya Datin Hjh. Shala Siah Abdul Manap, memulakan syarikat itu dari awal yang rendah hati menjadi salah satu pemimpin produk sejuk beku Halal yang paling dihormati dipasaran.

Falsafah Koprat

“Kepercayaan kita tetap sama. Ketekalan adalah kunci dan kami berusaha untuk berjaya”.

R – Jangkauan untuk Rangkaian Global.

A – Menyelesaikan Pengurusan Pengeluaran yang Berkesan.

M – Menjaga “Halal, Kebersihan dan Kualiti.”

L – Bersandar pada Keseimbangan Spiritual dan Fizikal.

Y – Keyakinan Hasil dalam Semua Tindakan.

board of directors

From leftEn. Mohd Zaharin bin Dato Dr. Hj. Ramly (Director), Datin Hjh. Shala Siah bt Abdul Manap (Executive Director), Dato Dr. Hj. Ramly bin Mokni (Managing Director), Pn. Siti Hayu bt Dato Dr. Hj. Ramly (Director)

Sumber : Syarikat Ramly Food Processing Sdn. Bhd

Anda Boleh Dapatkan Lebih Lagi Produk Muslim di AzZainMart