logo-faiza

Syarikat Faiza Sdn Bhd

Pengenalan Syarikat Faiza

Syarikat FAIZA ditubuhkan pada tahun 1982 dengan menjalankan aktiviti runcit sebagai perniagaan utamanya.

Pada tahun 1992, Syarikat FAIZA secara rasmi diperbadankan di bawah Syarikat FAIZA Sdn. Bhd. (SFSB), dan memasuki modal teroka dengan Padiberas Nasional (BERNAS) pada tahun 1997.

Syarikat Faiza Sdn Bhd 1

Pada akhir tahun 90an, pembeli mula menilai dengan lebih dekat mengenai proses dan sifat lain dari produk yang boleh dimakan.

Pada masa inilah syarikat diperkenalkan kepada kategori beras berkualiti herba yang unik dari negeri Kartanaka, India Selatan. Itu nasi “Ponni” Herbal.

Ingin menjana satu juta, SFSB segera menyedari faedah intrinsik yang diperoleh pengguna beras dengan beras “Ponni” dalam makanan mereka.

Hari ini dengan nama Taj Mahal, beras Ponni telah diedarkan ke seluruh Malaysia. Sebagai keuntungan, Taj Mahal telah memberikan kesan yang besar dalam permintaan pengguna terhadap produk beras SFSB lain.

“Seperti beras Basmathi, beras wangi, beras Super istimewa Thailand dan tempatan”.

“Kekuatan SFSB terletak pada kekuatan pendorong yang bertenaga dan profesional dengan pengetahuan dan pengalaman yang luas dalam bidang masing-masing agar lebih bersedia untuk bersaing dalam senario perniagaan beras”.

Syarikat Faiza Sdn Bhd 2

Visi dan Misi Syarikat Faiza

“Menjadi peneraju industri makanan di Malaysia yang pakar dalam pengeluaran dan pengedaran beras khas dan beras mewah.”

Infrastuktur dan Pengedaran Beras yang Kukuh serta tanah berkeluasan 300.000 kaki persegi.

Terdiri dari peralatan berteknologi tinggi untuk memproses dan mengemas padi, yang dapat memiliki total kapasitas produksi 12.000 metrik tan per bulan

Disatukan dengan De-stoners, Pengilat, Penggred, dan akhirnya melalui Penyusun Warna dan Pembungkusan. Kapasiti simpanan gudang sekaligus adalah sekitar 10,000 metrik tan.

Sebaliknya, SFSB juga memiliki armada trak dan kereta sendiri untuk mengendalikan perkhidmatan pengedaran dan penjualan. Dengan 40 unit lori berkapasiti dan 20 unit kereta jualan, SFSB siap memberikan penghantaran dan perkhidmatan yang berkualiti kepada pelanggan di seluruh Malaysia. semak lebih lanjut

“Kami telah menetapkan tujuan, bahawa penghantaran mesti sampai kepada pelanggan dalam waktu 3 hari dari tarikh pesanan untuk perimeter Johor dan tidak melebihi 5 hari untuk wilayah lain. Kapasiti maksimum penghantaran adalah sekitar 12,000 metrik tan sebulan”.

Kualiti Produk Faiza

Syarikat Faiza Sdn Bhd 3

Terkenal Melalui Tajaan Bersamamu TV3

Bersamamu TV3, adalah program TV realiti yang memfokuskan hidup rakyat Malaysia yang lebih miskin, tidak berdaya dan musibah dalam kelangsungan hidup mereka.

Sedangkan pada masa yang sama program TV ini, berusaha untuk bersedekah dengan berkongsi penderitaan yang ditayangkan di rancangan di bawah tag label “Hulurkan tangan ringankan beban”.

Panduan 10 Produk Faiza

1. Blended Turmeric Powder 125gm/25gm

Syarikat Faiza Sdn Bhd 4

Sesuai untuk menggoreng ikan, ayam, campuran untuk masakan seperti masak lemak atau asam pedas.

Ramuan : Kunyit, Tepung Beras

2. Briyani Powder 220gm/25gm

Syarikat Faiza Sdn Bhd 5

Rempah Beriani Faiza sesuai untuk masakan beriani biasa, beriani gam, beriani tanam dan pelbagai jenis beriani. Rempah ini juga boleh dibuat campuran bubur nasi, kebab, inti karipap dan mertabak.

Ramuan : Jintan manis, Jintan putih, Cengkih, Bunga lawang, Kayu manis, Pelaga, Ketumbar, Buah Pala, Lada hitam

3. Fish Curry Powder 220gm/25gm

Fish Curry Powder 220gm

Rempah Kari Ikan amat sesuai untuk masakan kari ikan dan pelbagai masakan laut.

Ramuan : Cili, Jintan, Ketumbar, Pelaga, Cengkih, Halba, Bunga lawang

4. Tepung Gandum Faiza 1KG

Tepung Gandum Faiza 1kg

Tepung Gandum Faiza unik berbanding tepung keluaran lain kerana ia tidak menggunakan bahan pemutih Benzoyl Peroksida. Dirumus khas untuk membuat biskut, kek, pau, kuih-muih, donat dan sebagainya.

5. Bihun Segera Sup x 5

bihun sup segera

Bihun Segera Sup mengandungi karbohidrat yang membekalkan tenaga yang diperlukan, cepat dimasak, rasanya enak, menyelerakan dan mudah di bawa ke mana sahaja.

6. Bihun Segera Tom Yam x 5

bihun tomyam

Bihun Segera Tom Yam mengandungi karbohidrat yang membekalkan tenaga yang diperlukan, cepat dimasak, rasanya enak, menyelerakan dan mudah di bawa ke mana sahaja.

7. Beras Faiza Emas Import 5kg/10kg

Beras Faiza Emas

Faiza Emas Import merupakan beras putih bermutu yang diimport daripada Thailand.

8. Beras Taj Mahal 1kg/5kg

Beras Taj Mahal

Beras Taj Mahal mempunyai kandungan karbohidrat yang rendah, kurang kanji dan kadar Indeks Glycemik (GI) yang rendah. Beras ini juga sesuai untuk penghidap darah tinggi dan bagi mereka yang mementingkan berat badan yang ideal.

9. Beras Super Special Tempatan Faiza Emas 5kg/10kg

Beras Super Special Tempatan faiza emas 5kg

Beras Super Spesial Tempatan kebanggaan Faiza paling laris yang sumber berasnya dari kawasan jelapang padi yang menghasilkan beras terbaik negara ini.

10. Ketupat Mini Faiza 20gm x 33 x 18 (mini)

ketupat mini Faiza

Ketupat nasi mini yang sesuai untuk hidangan harian dan di musim perayaan (33 ketupat mini).

Dapatkan lebih lagi Produk Muslim di Pasaran di AzZainMart

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.